Objava: Šoštarić Eduard, 04.06.2021.

Popis zračnih prijevoznika kojima je letenje u EU zabranjeno ili ograničeno

U Službenom listu Europske unije objavljena je Provedbena uredba Komisije (EU) 2021/883 o izmjeni Uredbe (EZ) br. 474/2006 u pogledu popisa zračnih prijevoznika kojima je letenje u Uniji zabranjeno ili ograničeno.

 Navedenom Uredbom, a na temelju dostavljenih informacija od strane država članica, EASA-e, trećih zemalja i međunarodnih organizacija ažuriran je popis zračnih prijevoznika za koje vrijedi zabrana ili ograničenja letenja unutar Unije.

 Na popisu prijevoznika za koje vrijedi zabrana letenja u Uniji su svi zračni prijevoznici iz 16 zemalja čije nadležne zrakoplovne vlasti ne udovoljavaju primjenjivim propisima o nadzoru sigurnosti, uz par iznimki iz Angole i Moldavije.

 Na popisu prijevoznika za koje vrijede ograničenja letenja u Uniji su 3 prijevoznika s ograničenjima koja vrijede za pojedine tipove zrakoplova u floti.

 Uredba je stupila na snagu 2. lipnja, a cijeli tekst možete pronaći na sljedećem linku: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:32021R0883&from=HR