Objava: Šoštarić Eduard, 04.04.2024.

Forum o uporabi zračnog prostora u Republici Hrvatskoj

U sklopu provedbe godišnjeg plana konzultacija Hrvatske kontrole zračne plovidbe s korisnicima zračnog prostora najavljujemo Vam organiziranje Foruma o uporabi zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Forum će se održati u petak 19.travnja.2024. godine od 09:00 do 16:00 sati na Fakultetu prometnih znanosti - Znanstveno-učilišni kampus Borongaj (Objekt 69, Borongajska 83a, 10 000 Zagreb).

Edukativne prezentacije sadržavat će područja utjecaja novih aktivnosti i promjena unutar zračnog prostora na korisnike, te aktivnosti sustava bespilotnih zrakoplova u posebnoj kategoriji. U sklopu foruma planirana je i diskusija s korisnicima zračnog prostora kako bi se potaknula konstruktivna rasprava i kako bi nam se približilo korisničko iskustvo uporabe zračnog prostora.

Nakon foruma bit će održana radionica u suradnji Hrvatske agencije za zrakoplovstvo (HACZ) i Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP). Edukativne prezentacije će biti na temu radiokomunikacije i popunjavanje plana leta, a ciljana skupina radionice su operatori aerodroma, organizatori i rukovoditelji padobranskih skokova i jedriličarskih aktivnosti te piloti generalne avijacije.

Kapacitet dvorane je do 100 osoba, a u sklopu foruma bit će organiziran ručak u organizaciji Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Forum i radionica će biti prenošeni putem mrežne platforme Microsoft Teams o čemu ćemo naknadno poslati obavijest korisnicima, a bit će objavljeno i na AMC Portalu (rubrika Vijesti).

Molimo Vas da prijavu za sudjelovanje uživo izvršite putem poveznice: https://www.surveymonkey.com/r/8N9KTWN