Objava: Šoštarić Eduard, 09.09.2022.

"Letimo zajedno, letimo sigurno", aerodrom Gubaševo - Zabok, 17.09.2022.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo organizira 17.09.2022 na aerodromu Gubaševo-Zabok zrakoplovno događanje "Letimo zajedno, letimo sigurno" s ciljem promocije i kulture sigurnosti u zrakoplovstvu. Događaj je namijenjen korisnicima i operatorima generalne avijacije te studentima i učenicima obrazovnih institucija koji pohađaju tehničke smjerove kako bi ih se zainteresiralo za sportsko zrakoplovstvo, ali i motiviralo za odabir zrakoplovnih zvanja u budućem školovanju.
Događaj je po mnogo čemu jedinstven. Prvi je put da ga organizira Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo i gotovo je sigurno nastavit će se održavati i idućih godina, uvijek na različitim lokacijama. "Letimo zajedno, letimo sigurno" je interaktivan, edukativan i atraktivan događaj.
Posjetiteljima pruža mogućnost sudjelovanja na većem broju edukativnih radionica iz područja zrakoplovstva koje neće biti samo teorijske već i praktične terenske, osobito kad je riječ o prijeletnim pregledima letjelica. Za sve one koji budu nazočili radionicama organizirali smo i kvizove, a najbolje ćemo nagraditi prigodnim darovima.
Istovremeno, posjetiteljima će se na aerodromu Gubaševo predstaviti i organizacije za osposobljavanje pilota aviona, parajedrilica, padobranaca, balona itd. a posjetitelji će moći izravno na licu mjesta pitati sve što ih zanima kad je riječ o osposobljavanju (uvjeti, trajanje, cijena, dozvole i slično.). Na aerodromu će od ranih jutarnjih sati biti locirano 30-ak letjelica, a događaj ovog tipa svakako bi bio nezamisliv bez zrakoplovne priredbe i letačkog programa koji kreće u popodnevnim satima uz brojna iznenađenja.
Nadamo se dobrom vremenu i vašoj posjeti u što većem broju.
ULAZ JE SLOBODAN
Dobro nam došli!

PROGRAM DOGAĐANJA možete pronaći ovdje.