Objava: Šoštarić Eduard, 07.07.2021.

HACZ u potpori Drone Pilot Academy - edukaciji za pilote dronova

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) podupire projekt Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina koji pokreće edukaciju za pilote dronova.
Zrakoplovni inspektori HACZ bit će uključeni u provedbu edukacije koja će polaznicima olakšati polaganje ispita za stjecanje potrebnih dozvola.
Prateći svjetske trendove te u skladu s nadležnim pravnim regulativama Fakultet organizacije i informatike (FOI), u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska - Centri izvrsnosti Varaždinske županije razvio je Drone Pilot Academy - edukaciju za pilote dronova namijenjenu učenicima srednjih škola i studentima. Svim polaznicima osigurana je oprema - bespilotne letjelice u nastavi koja počinje krajem kolovoza.
Projekt je osmišljen kao skup radionica koje će se održavati na području općine Beretinec u Varaždinskoj županiji. Cilj petodnevnog programa je osposobiti polaznike da na odgovoran način upravljaju bespilotnim letjelicama, pridržavajući se zakonskih regulativa EU i RH.
Uz teorijsko znanje iz područja fizike, elektronike, komunikacije i multimedije neophodno za upravljanje letjelicom, polaznici će naučiti praktična znanja i steći iskustvo letenja.