menu

Izbornik

Letačke operacije sustavima bespilotnih zrakoplova

Tehnologije bespilotnih zrakoplova omogućuju širok raspon mogućih operacija, za rad u industriji ili za privatnu upotrebu. Da bi se tijekom operacija bespilotnim zrakoplovima zajamčila sigurnost ljudi na tlu i drugim korisnicima zračnog prostora potrebno je utvrditi zahtjeve povezane s plovidbenošću, organizacijama, osobama uključenima u rad bespilotnih zrakoplova i operacijama bespilotnih zrakoplova. Svima su dostupni na tržištu i  to je grana zrakoplovstva koja se najbrže razvija.Prijavu neovlaštenog izvođenja letačkih operacija bespilotnim zrakoplovima možete dostaviti na adresu safety@ccaa.hr na Obrascu prijave neovlaštenog izvođenja letačkih operacija sustavima bespilotnih zrakoplova.

Prvog srpnja 2019. godine na snagu su stupile dvije uredbe Europske komisije koje uređuju područje bespilotnih zrakoplova, a to su:

Početkom ožujka EASA je objavila primjenjiva pravila i postupke za upotrebu bespilotnih letjelica prikazanih u konsolidiranom, lako čitljivom formatu s naprednim navigacijskim značajkama putem veza i oznaka.
  • Dokument je moguće naći na sljedećoj poveznici
Za lakše razumijevanje zahtjeva iz Europskih propisa poslužite se Sažetim prikazom zahtjeva

Edukativni kutak za vizualne tipove