Objava: Šoštarić Eduard, 07.12.2022.

Obilježava se Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva

U prigodi obilježavanja 7.prosinca, Međunarodnog dana civilnog zrakoplovstva, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo upućuje iskrene čestitke svim zrakoplovnim organizacijama, savezima, institucijama i pojedincima u Republici Hrvatskoj koji su uključeni u sustav civilnog zrakoplovstva.
U ovim izazovnim vremenima za zrakoplovnu industriju želimo Vam uspjeh u ostvarenju postavljenih ciljeva. Nadamo se kako ćemo i suradnjom na unaprjeđenju sigurnosti zračnog prometa i promociji civilnog zrakoplovstva uspjeti u tome.
Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva se obilježava od 1994. godine, odnosno od 50. godišnjice Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo (ICAO) povodom koje je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1996. godine službeno priznala 7. prosinac kao Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva u sustavu UN.
Svrha obilježavanja ovog dana jest stvoriti i ojačati globalnu svijest o važnosti međunarodnog civilnog zrakoplovstva u socijalnom i ekonomskom razvoju država, i jedinstvene uloge ICAO-a u pomoći državama da surađuju i ostvare istinski globalni rast i napredak u službi cijelog čovječanstva.