Objava: Šoštarić Eduard, 02.12.2020.

EASA objavila Smjernice za testiranje i karantenu putnika u zračnom prijevozu vezano uz COVID-19

EASA je objavila Smjernice za testiranje i karantenu putnika u zračnom prijevozu vezano uz COVID-19, a koje se temelje na Protokolu o zdravstvenoj sigurnosti u zrakoplovstvu i njegov su dodatak.

 Podsjećamo, navedeni Protokol objavljen je 20. svibnja 2020. godine (u međuvremenu je objavljeno izdanje 2), izrađen je u suradnji EASA-e i Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC), a cilj mu je osigurati zdravlje putnika u zračnom prijevozu, ali i djelatnika u zrakoplovstvu. 

Objavljene Smjernice su također zajednički doprinos EASA-e, ECDC-a, ali i država, pridaju najveću važnost zdravstvenoj sigurnosti u svakoj fazi putovanja, a cilj im je uskladiti pristup diljem Europe uoči božićnih blagdana. Namijenjene su javnim tijelima koja donose odluke vezano uz pandemiju COVID-19, uključujući tijela javnog zdravstva i civilnog zrakoplovstva, kao i dionike zrakoplovstva.

 Dokument možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.easa.europa.eu/document-library/general-publications/guidelines-covid-19-testing-and-quarantine-air-travellers.