Objava: Šoštarić Eduard, 21.12.2022.

HACZ održala radionice sa zrakoplovnom industrijom

Prošlog su tjedna u organizaciji Agencije održane tri radionice sa zrakoplovnom industrijom. Radionice su bile namijenjene ispitivačima pilota aviona i helikoptera, operatorima zrakoplova koji izvode letačke operacije komercijalnog zračnog prijevoza i to osoblju operatora odgovornom za planiranje rasporeda rada članova posade zrakoplova, operativnu kontrolu te osoblju odgovornom za održavanje učinkovitog sustava upravljanja sigurnošću.

Posljednja u nizu radionica bila je namijenjena zaštiti prava putnika. Radionica je okupila 35 sudionika iz redova zračnih prijevoznika, zračnih luka i drugih državnih tijela nadležnih za zaštitu potrošača. Predstavljen je primjenjivi pravni okvir, analizirani su najčešći problemi u praksi sa posebnim naglaskom na kupovinu karata preko posredničkih agencija i obaveze koje za prijevoznike proizlaze iz recentne prakse Europskog suda.

Kao i dosad, polaznici radionice imali su priliku upoznati se sa zadnjim aktivnostima Europske komisije, drugim novostima iz oblasti prava potrošača, prokomentirati iskustva vezana uz primjenu zakonodavnog okvira i Smjernica Europske komisije te se upoznati s najnovijom praksom Europskog suda.