Objava: Šoštarić Eduard, 05.12.2023.

Održana međunarodna radionica „Obnavljanje znanja iz zrakoplovne medicine i psihologije“

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo održala je 2 .prosinca 2023. godine radionicu za zrakoplovno-medicinske ispitivače (AME), te ostale zainteresirane doktore medicine, psihologe i osobe čiji je djelokrug rada ili aktivnost vezan uz zrakoplovnu medicinu.

Radionica je imala međunarodni karakter obzirom je velik broj polaznika radionice te dio predavača bio iz inozemstva. Između ostalih izlaganja, Agenciju za sigurnost zračnog prometa EU (EASA) predstavljala je dr. Mateja Kotnik Kerbev koja je polaznike upoznala sa aktivnostima u području zrakoplovne medicine (istraživačke studije u tijeku, važnost standardizacije, te proces donošenja propisa). Dr Declan Maher, predsjednik Europskog društva za zrakoplovnu medicinu (ESAM) i medicinski procjenitelj irskog nadležnog tijela (IAA) prikazao je više slučajeva zrakoplovno-medicinske certifikacije i proces donošenja odluke od strane medicinskog procjenitelja. 

Na radionici obnavljanja znanja iz zrakoplovne medicine, koju HACZ organizira od 2010., ove godine izlagalo je 9 predavača a prisustvovalo ukupno 79 polaznika, liječnika i psihologa iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, kao medicinski procjenitelji, naše kolege iz nadležnih tijela Slovenije, Srbije, Crne Gore i Kosova.

PREZENTACIJE: