Objava: Šoštarić Eduard, 22.09.2022.

Otkazan zrakoplovni događaj "Letimo zajedno, letimo sigurno"

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo otkazuje za ovu godinu planirani zrakoplovni događaj "Letimo zajedno, letimo sigurno" koji se trebao održati 24.09.2022. na aerodromu Gubaševo-Zabok. Nažalost, na ovaj korak Agencija se odlučila uslijed najave sve nepovoljnijih klimatoloških elemenata potrebnih za sigurnost izvođenja tako kompleksne zrakoplovne priredbe, a koji se odnose na pojačanu oblačnost na dan izvođenja priredbe, maglu, brzinu vjetra, sve nižu temperaturu i sve kraće trajanje dnevnog svjetla. Ovakvu odluku bilo nam je vrlo teško donijeti, ne samo zbog nas osobno, već zbog brojnih sudionika priredbe, organizacija za osposobljavanje, operatora zrakoplova te polaznika srednjih škola i fakulteta koji su zainteresirani za sportsko zrakoplovstvo, ali i motivirani za odabir zrakoplovnih zvanja u budućem školovanju.

 Ovom prilikom posebno zahvaljujemo operatoru aerodroma Gubaševo-Zabok i stručnim službama grada Zaboka na potpori koju su nam pružali u pripremi ovog događaja.

 U svakom slučaju, zrakoplovni događaj "Letimo zajedno, letimo sigurno" sa planiranim programom i aktivnostima naći će svoje mjesto iduće godine i to vrlo vjerojatno već na proljeće. Do tada, letite sigurno i pratite naše aktivnosti na FB i web stranici www.ccaa.hr.“